Home >
Nieuws >
1e Omega in de ruimte maakt vintage terugkeer

1e Omega in de ruimte maakt vintage terugkeer

October 14, 2024

Een van OMEGA's meest iconische en gewilde uurwerken is terug in productie - nu met een moderne Co-Axial Master Chronometer update. Het ontwerp, dat bekend staat als de eerste OMEGA in de ruimte, is een eerbetoon aan de ruimteverkenning van het merk. Het combineert diverse op het erfgoed geïnspireerde details, zoals het saffierglas in hesalietachtige vorm, met de gegarandeerde kwaliteit van de METAS-certificering.

Het beroemde horloge, dat oorspronkelijk werd aangeduid met het referentienummer CK 2998, werd voor het eerst uitgebracht in 1959 en vertegenwoordigde de tweede generatie van de Speedmaster-familie. Het onderscheidde zich door zijn slanke Alpha wijzers, symmetrische kast en donkere bezel, die allemaal verschilden van het eerste Speedmaster model dat werd uitgebracht in 1957.

Deze details trokken duidelijk de aandacht van NASA-astronaut Walter “Wally” Schirra, die het model kocht als zijn eigen persoonlijke horloge en het droeg tijdens de Sigma 7-missie van het Mercury-programma, die op 3 oktober 1962 werd gelanceerd. Op dat moment kreeg de CK 2998 zijn bijnaam 'The First OMEGA in Space' en startte de erfenis van ruimteverkenning waar OMEGA vandaag de dag nog steeds beroemd om is.

Sindsdien heeft de CK 2998 een sterke aanhang onder vele horlogeliefhebbers en Speedmaster-fans over de hele wereld. De bijgewerkte modellen van dit jaar volgen dezelfde stijl van de 2e generatie uit 1959, elk met een symmetrische kast van 39,70 mm in gepolijst geborsteld roestvrij staal.

De donkere bezelring is gemaakt van zwart aluminium en is voorzien van de essentiële tachymeter-schaal van de Speedmaster, inclusief de “Dot Over Ninety” die synoniem is met de eerste Speedmaster-modellen.

Onder het gloednieuwe saffierglas in een hesalietachtige vorm bevindt zich de met CVD gecoate grijsblauwe wijzerplaat, in navolging van de kleur van enkele CK 2998 horloges die in de jaren 1960 werden geproduceerd. De uurmarkeringen en ‘Alpha’ uur- en minutenwijzers zijn opgevuld met vintage Super-LumiNova, terwijl de centrale ‘Baton’ secondewijzer witgelakt is en zo matcht met de aangebrachte markeringen.

Het horloge heeft twee vintage OMEGA-logo's, waaronder een op de wijzerplaat en een op de kroon. De historische viering wordt voortgezet op de achterkant van de kast, waar OMEGA een zeepaardmedaillon heeft geïntegreerd en de gravures “SPEEDMASTER”, “THE FIRST OMEGA IN SPACE” en “OCTOBER 3, 1962”.

Natuurlijk is innovatie, net als de technologie van raketten, enorm vooruitgegaan sinds de jaren 1960. Om deze collectie een merkbare motorupgrade te geven, wordt elk horloge aangedreven door een Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861. Dit is niet alleen de nieuwste evolutie van het kaliber 321 dat de originele modellen aandreef, maar het biedt ook de hoogste standaard van precisie, prestaties en magnetische weerstand.

Klanten hebben de keuze uit drie nieuwe modellen. De eerste OMEGA in de ruimte' kan worden gekozen op een zwarte of bruine leren band met gesp, of op een volledig metalen armband met 'platte schakels' en OMEGA's gepatenteerde comfort release verstelsysteem.

Elk horloge wordt geleverd in een speciale doos met daarin een exclusieve LEGENDARY MOONWATCH folder. De prijs van de Speedmaster met stalen band is €8.700 en met leren band is €8.300.

www.omegawatches.com

Terug