Home >
Nieuws >
Stem op Zilvermuseum voor Museumprijs!

Stem op Zilvermuseum voor Museumprijs!

October 22, 2024

Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven is een van de finalisten voor de VriendenLoterij Museumprijs 2024. Samen met twee andere musea gaat het Zilvermuseum strijden voor de meeste stemmen van het publiek. Help de droom van het Zilvermuseum waar te maken, stem nu en deel dit bericht!

Het winnende museum krijgt een bijdrage van € 100.000 om een museumdroom te realiseren. Stemmen kan hier tot en met 8 november. Op 14 november wordt bekendgemaakt welk museum de meeste publieksstemmen heeft ontvangen en zich winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2024 mag noemen.

Thema: Levende tradities
De Museumprijs heeft ieder jaar een ander thema. Dit jaar staat de prijs in het teken van ‘Levende tradities: immaterieel erfgoed en musea’. Immaterieel erfgoed zijn de verhalen, rituelen, ambachten, gewoontes en gebruiken die we koesteren en van generatie op generatie overdragen. Het zijn onze levende tradities. Musea spelen daarin een belangrijke rol. Zij dragen bijvoorbeeld bij aan het behouden van kennis, het geven van een platform aan het erfgoed en het bereiken van nieuwe doelgroepen. Zo zet het Nederlands Zilvermuseum zich in voor het in stand houden en stimuleren van de rijke en lange traditie van het edelsmeden.

Museumdroom
De vakjury heeft op basis van het thema uit een recordaantal van 46 inzendingen drie genomineerden geselecteerd. Dat zijn het Nederlands Zilvermuseum, Maritiem Centrum Abraham Fock en het Nederlands Openluchtmuseum. De komende weken bepaalt het publiek door te stemmen welk museum wint en welke museumdroom daarmee in vervulling gaat. Het is de droom van het Zilvermuseum om meer aandacht te besteden aan de winning en recycling van zilver via VR, een kennisbank ontwikkelen en vernieuwing in het vak stimuleren door een internationale edelsmeedwedstrijd.

www.zilvermuseum.com

Terug