Home >
Nieuws >
STENN Jewelry: Here to wear for lifetimes

STENN Jewelry: Here to wear for lifetimes

October 16, 2024

In oktober 2024 lanceren moeder en dochter Lucienne Jesse en Lauren Strootman het nieuwe high-end juwelenmerk STENN. Met een rijke familiegeschiedenis in de diamanthandel en een gedeelde passie voor tijdloos design, biedt STENN 18K gouden juwelen die klassieke en moderne elementen moeiteloos combineren. “Here to wear for lifetimes”.

De STENN juwelen worden met de hand vervaardigd in een gerenommeerd Italiaans atelier, waar ervaren goudsmeden met jarenlange ervaring elk ontwerp vormen en polijsten. Door de jarenlange samenwerking met het atelier, begrijpen de goudsmeden de aandacht voor detail die STENN vereist. Elk stuk is uniek en draagt subtiele variaties die het ambacht en de unieke signatuur van het merk weerspiegelen.

Elke STENN creatie wordt gekenmerkt door het contrast tussen gepolijste en matte afwerkingen, wat diepte en karakter aan de ontwerpen geeft. Dit visuele spel symboliseert de harmonie tussen het nieuwe (gepolijst) en het tijdloze (mat). Naarmate de juwelen verouderen, wisselen de afwerkingen op natuurlijke wijze, waardoor de stukken een evoluerend karakter krijgen en hun verfijning behouden.

De essentie van STENN ligt in de samenwerking tussen Lucienne en Lauren. Lucienne Jesse, een gemoloog (GIA, New York 1984) en eigenaar van Jesse Jewelry Amsterdam, heeft tientallen jaren ervaring in de diamantindustrie en zorgt ervoor dat elk stuk aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Haar expertise vult Laurens’s frisse benadering van design perfect aan. Lauren laat zich vooral inspireren door de esthetiek van de Art Deco-periode, de stijlperiode waarin de familiegeschiedenis zijn oorsprong vond. Samen bundelen ze hun krachten — ervaring en innovatie — om juwelen te creëren die zowel visueel aantrekkelijk als vakkundig vervaardigd zijn.

Lauren: “STENN ontwerpen samen met mijn moeder is een fantastische ervaring. Haar kennis tilt mijn creatieve visie naar een hoger niveau. Onze juwelen zijn een combinatie van tijdloos design en modern vakmanschap.”

Lucienne: “Ik ben zo trots op mijn dochter Lauren zoals ze de juwelentraditie van onze familie voortzet. Met haar oog voor detail en verfijnde smaak creëert ze tijdloze ontwerpen. Als gemoloog uit een familie van diamantairs is het heel mooi om te zien hoe Lauren dit aanvliegt.”

www.stennjewelry.com

Terug